Update 14 decembrie 2019:

În cadrul expoziţiei-eveniment Remind Mapping ’89 – Sunt un om, a fost lansată aplicaţia „Remind Mapping ’89”, care prezintă interviuri, mărturii și statistici referitoare la Revoluția din Timișoara și este accesibilă la următoarea adresă (www.gistm.ro/revolutie).

Update 9 decembrie 2019: Comunitatea GISTM.ro vă invită la ultimul eveniment din cadrul proiectului Remind Mapping ’89, expoziția-eveniment Remind Mapping ’89 – Sunt un om, care va avea loc la Muzeul Tramvaielor „Corneliu Mikloși” din Timișoara, pe 14-15 decembrie 2019, între orele 10-19. 

Mai multe detalii găsiți la: următorul link.

————–

Comunitatea GISTm, Departamentul de Geografie al Universității de Vest din Timișoara și Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii vă informează că în perioada 24-27 octombrie 2019 va avea loc proiectul „reMIND MAPPING ’89”. Proiectul este dedicat tinerei generații și are ca scop conștientizarea valorii libertății și a prețului (in)uman plătit pentru ea în timpul Revoluției din 1989 de la Timișoara. Evenimentul are loc la cafeneaua Scârț Loc Lejer, strada Arhitect Laszlo Szekely 1, Timișoara.

„reMIND MAPPING ’89” va prezenta o serie de conferințe, proiecții de film documentar, ateliere și workshop-uri pe tema memoria Revoluției în Timișoara. Conferințele vor fi susținute de personalități din mediul universitar timișorean, cum ar fi: Smaranda Vultur, Marcel Tolcea, Vasile Szabo, Constantin Jinga și Mugur Ciumăgeanu, dar și de personalități din afara Timișoarei, cum ar fi Ion-Andrei Gherasim și Maria Axinte (fondatoarea Memorialului Închisoarea Pitești și a Editurii Manuscris). Programul manifestării (vezi mai jos) rezervă câte o zi pentru fiecare dintre următoarele teme: despre comunism, despre libertate, despre om și despre memorie.

Atelierele și workshop-urile vor avea rolul de a instrui 30 de elevi ai liceelor din Timișoara, pentru realizarea unor interviuri cu persoane care au participat la evenimentele din 1989 și au trăit Revoluția în orașul de pe Bega. Elevii fac parte din acest proiect în urma înscrierilor care au avut loc în luna septembrie.

„reMIND MAPPING ’89” este un proiect produs de Comunitatea GISTm și Departamentul de Geografie al Universității de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar „Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina de Facebook: reMIND MAPPING ’89.  https://www.facebook.com/reMIND-MAPPING-89-112768413452388/

reMIND MAPPING ’89

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.